29 Ocak 2013 Salı

Splitter

Bakır telefon kablosu üzerinden birlikte gelen telefon ve ADSL sinyalleri içinden telefon sinyallerini süzerek ayıran âlet.
Bir girişi ve iki çıkışı mevcuttur. Modeme giden uç herhangi bir filtrelemeye uğramaksızın direk giderken telefona giden uçta bir alçak geçiren filtreleyici vardır.
Line girişi telekomundan gelen bakır telin hiçbir ek ve paralel olmadan takılacak olan giriştir. Modem ve Phone olmak üzere toplamda 3 tane kablo girişi olan elektronik devre bütünüdür. Genelde ucuz splitter larda kabloları bikaç direnç ve elektronik elemanla paralele olarak birbirine bağlandığını görürsünüz fakat hem telefon görüşmesinde hem de internet bağlantılarında problem olmaması için trafolu splitter lar tercih edilmelidir.
Chip dergisinin bi ara derginin yanında hediye ettiği TTAF marka splitter gerçekten kaliteli ve halen yok satan bi üründür. Ucuz splitterların geneli sorun çıkartırken bu tür ürünler ömürlük ve sinyal olarak oldukça kaliteli olmaktadır. Splitter ın doğrudan hat(internet) kalitesine etkisi olmasa da dolaylı olarak oldukça etkilidir.Örneğin kaliteli bi splitterda hattınızın zayıflama değerlerine göre alacağı en fazla hızı aldığınızda problem olmazken,Kalitesiz olan splitter larda telefon çaldığında hattan düşen internet,modemin uzun bi sre IP almaya uğraşması şeklinde problemler baş gösterecektir..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder